TeppoTurja Nyökyttely ottaa niskaan.

Avoin testamentti pojantyttärelle

Ainokainen lapsenlapseni Anni, olen pahoillani velkaisesta yhteiskunnasta, jonka sinulle tulin jättäneeksi. Ehkä saat käydä vielä ensi vuonna alkavan koulusi maksamatta siitä paljonkaan, mutta miten mahtaa olla, jos itse joskus saat lapsen. Paljonko joudut pulittamaan synnytyksestä ja neuvolapalveluista?

Toivottavasti onnistut valitsemaan ammatin alalta, jolla toimii vielä työnantajia Suomessa. Ehkä muutatkin muualle. Minäkin sitä pohdin, sillä vaikuttaa todennäköiseltä, että jo minut tultaisiin synnyinmaassani aikanaan kytkemään koko eläkkeeni maksavaan monitoimisänkyyn, josta ei tarvitse poistua ennen kuin tuoni korjaa. Sinun kohdallasi se vaikuttaa varmalta.

Olen pahoillani. Toivottavasti kuitenkin ennen sitä pysyt suhteellisen terveenä tai ainakin sitten sairastut niin perusteellisesti, että pääset priorisointiluokkaan, jossa sinut arvioidaan hoitokelpoiseksi. Yhteiskunnalla ei näet tule olemaan varaa lääkitä ja paikata ihmisiä, jotka ovat joko liikuntakykyisiä tai vastaavasti aivan toivottamia tapauksia.

Minä olen luonnollisesti syypää siihen, että yhteiskunnalla ei ole enää varaa parempaan, mutta onhan minulla ollut tehokasta apuvoimaa. Helpointa minun on osoittaa sormella kaikkia niitä, jotka ainoastaan raivaamalla itselleen tien asemaan, jonka tuottamin lähes verovapain miljardituloin voivat paitsi elää lokoista elämää maailman tappiin itse myös varmistaa vaurauden perillisilleen kolmanteen polveen.

Mutta koska noita ei ole monta tapausta, tosiasiassa keskeisiä tekijöitä taloudellisen kriisin syventämisessä ovat työmarkkinajärjestöjen johtajat, joiden on oman kunnioitettavan palkkatasonsa varmistaakseen ollut "pakko" hinata edustamansa alan työehdot sellaiselle tasolle, jonka nojalla Suomessa toimiva yritys ei kykene kisaamaan edes muiden eurooppalaisten kilpailijoiden kanssa. Puhumattakaan maailman kolkista, joissa vastaavat tuotteet ja palvelut kyetään tuottamaan kymmenesosalla Suomen työvoimakustannuksista. He eivät välitä vähääkään toimintansa seurauksista.

Pyydän anteeksi, että en kyennyt tekemään asialle mitään, ja nythän on myöhäistä. Sinä tulet näkemään ajan, jossa parlamentaarisesta järjestelmästämme on tullut julkinen sirkus. Valta on ay-liikkeellä, joka räjähdysmäisesti lisääntyvän työttömyyden ja siten menetettyjen jäsenmaksutulojen vuoksi saa toimintaresurssinsa täysimääräisesti verotuloista. Niin kauan kuin niitä kertyy.

Ehkä on todella parasta, että muutat pois heti, kun mahdollista. Että minnekö kannattaa? Minne hyvänsä muualle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Älä nyt hyvä mies kaikkea kuormaa kanna. Lohduta Annia sillä, että Suomen itsenäisyydestä lähtien aina ja poikkeuksetta velat ovat periytyneet seuraaville sukupolville.

Jukka Laine

Presidentti Niinistö mainitsi nuoresta miehestä, jonka vaalilause kuului:- Maksamme velkanne tai eläkkeenne, mutta emme molempia.

Lohduta Raimo presidenttiä, kun kerran olet löytänyt älyllisen rehellisyyden.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Annin kannattaa muuttaa ulkomaille. Niin on Suomessa perinteisesti tehty.

Toimituksen poiminnat