TeppoTurja Nyökyttely ottaa niskaan.

Mikä oikeasti on EU-populismia?

Nyt kun populismi-leimaa on hauska heiluttaa, haluan esittää juhannusaamun kysymyksen: Mitä muuta kuin populismia on saada kokonaiset kansakunnat luovuttamaan itsemääräämisoikeutensa jollekin pankkipiirien ohjauksessa olevalle eliitille sillä perusteella, että enää ei sitten tarvita passia tai vierasta valuuttaa matkoilla, saat upean tähtilipun autosi rekkariin ja vaikka lipputankoosikin, voit kokea olevasi Todellinen maailmankansalainen, hienostunut kosmopoliitti... 

Etenkin tällaiseen heikolla itsetunnolla varattuun kansakuntaan, jonka suurin huoli oli, että meitä pidetään ryssinä, tuo puhe oli kuin hunajaa. 

Ihmettelen kovasti, jos tämän jälkeen populismina pidetään sitä, että nuristaan työpaikkojen karkaamisesta, sosiaalisten ongelmien keräämistä muista maanosista, tyhjistä turvallisuuslupauksista, älyttömäksi paisuneesta byrokratiasta, jota pyörittää ylipalkattu armeijan kokoinen virkamieslauma tälle rakennetuissa ökypalatseissa ja jota tosiasiassa johtaa ei parlamentti vaan kähmimällä muodostettu komissio.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Blogikirjoituksesi on malliesimerkki populismista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mitä muuta kuin populismia on saada kokonaiset kansakunnat luovuttamaan itsemääräämisoikeutensa jollekin pankkipiirien ohjauksessa olevalle eliitille sillä perusteella, että enää ei sitten tarvita passia tai vierasta valuuttaa matkoilla, saat upean tähtilipun autosi rekkariin ja vaikka lipputankoosikin, voit kokea olevasi Todellinen maailmankansalainen, hienostunut kosmopoliitti..."

Mitä minä teen kansakunnan itsemääräämisoikeudella?

Mitä väliä sillä minulle on määrätäänkö minua Helsingistä tai Brysselistä?

Tai, onhan sillä väliä. Jos minua määrätään Brysselistä, kuten kaikkia muitakin eurooppalaisia, tiedän että samat säännöt jotka rajoittavat minun elämääni, rajoittavat kaikkien muidenkin eurooppalaisten elämää, eikä tule mitään yllätyksiä, niin että toisilla eurooppalaisilla olisikin eri säännöt kuin minulla.

On kiva kun ei tarvita passia eikä viisumia, eikä vierasta valuuttaa ja se tähtilippukin on hieno ja on hienoa tuntea olevansa kosmopoliitti (vaikka ei olisikaan). Se on kyllä parempaa kuin joku Suomen valtion itsemääräämisoikeus, mikä ei koske minua sen enempää kuin joku Albanian tai Hattiwattilan itsemääräämiisoikeus.

Jos tämä on populismia, olen sitten mielelläni populisti.

En halua olla kansallismielinen, haluan olla kosmopoliitti, enkä halua passeja, passitarkastuksia, enkä ulkomailla vierailla valuutoilla tuhertamista ja puliveivaamista.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Oletko koskaan miettinyt yhteistyön merkitystä ja sitä miksi eri tahot ovat kautta historian rakentaneet erilaisia yhteistyöorganisaatioita?

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Rahaliitto Suomelle on merkittävin kilpailukykyhaitta. Euron kannattaminen siinä mielessä on populismia, että velkaantumisen perussyy johtuu sieltä, vaikka sitä ei yleisesti vielä tunneta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Rahaliitto estää valuutan omatoimisen heikentämisen, heikentäminen ei ole etu, vaan haitta.

Rahan heikentäminen siirtää omaisuutta piensäästäjiltä velallisille ja keinottelijoille ja se myös pienentää kulutuskysyntää.

Kilpailukyvystä pitää pystyä huolehtimaan ilman valuutalla keplottelua, kuten Ruotsi ja Englanti ovat pystyneet.

Toimituksen poiminnat